5 tips voor het kopen van een nieuwe auto

Het is aantrekkelijk om te kopen een nieuwe auto die ziet er geweldig uit en is leuk om te rijden, maar het loont ook om te kijken onder de oppervlakte voor functies die uw voertuig veilig om te rijden en betaalbaar te verzekeren. Wat wel handig is om soms te doen is een rijbewijskeuring, dan weet je zeker dan je zo veilig mogelijk rijd.

Hier zijn vijf tips om te overwegen bij het winkelen voor een nieuwe auto:

1. Ontdek de kosten van de verzekering

Uw verzekering tarieven meestal veranderen wanneer u een nieuw voertuig te verwerven. Voordat u een model kiest, raadt het non-profit Insurance Information Institute u aan uw verzekeringsagent te vragen hoeveel de verzekering kost.1

Als u een sportief model kiest dat kopers aantrekt die graag snel rijden, zal het waarschijnlijk meer kosten om te verzekeren. Als de auto die u kiest is erg duur, het zal duur zijn om te repareren of te vervangen, en dat zal rijden verzekeringskosten. Een model dat vaak het doelwit is van autodieven kan ook meer kosten om te verzekeren.

2. Kijk naar veiligheidstechnologie

Een van de beste dingen bij het kopen van een nieuwe auto zijn alle nieuwe apparaten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld om bestuurders te helpen ongelukken te voorkomen. Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen kunnen omvatten:

  • Adaptieve cruise control: Deze detecteert voorliggers en past de snelheid aan om een veilige volgafstand te bewaren.
  • Adaptieve koplampen: Als u draait, passen deze koplampen zich aan om de weg voor u te verlichten.
  • Automatisch parkeren: Sensoren detecteren obstakels en passen de besturing aan om voertuigen veilig in een parkeervak te loodsen.
  • Achteruitrijcamera’s: Deze helpen u achter uw auto te kijken om aanrijdingen te voorkomen. 
  • Waarschuwing voor aanrijdingen: Radar-, laser- of camera sensoren detecteren wanneer een aanrijding dreigt en waarschuwen de bestuurder. Sommige systemen remmen automatisch af.

3. Overweeg het ontwerp en de grootte van het voertuig

Ontwerpkenmerken zijn belangrijk bij het kiezen van een nieuwe auto. Grotere en zwaardere voertuigen lopen doorgaans minder schade op bij auto-ongevallen dan kleine auto’s. Sommige kleine bedrijfswagens en pick-ups zijn gevoelig voor kantelongevallen.

Kijk niet alleen naar de grootte, maar ook naar auto’s met een crashbestendig ontwerp. Deze auto’s hebben sterke “veiligheidskooien”, het deel van het voertuig dat de inzittenden beschermt. Zorg ervoor dat de voor- en achterkant “kreukelzones” zijn die de impact van botsingen kunnen absorberen.

4. Onderhandel over de beste prijs

Een goede onderhandelaar kan meestal een betere deal krijgen dan iemand die gewoon akkoord gaat met wat de dealer vraagt. Dealers kunnen hun auto’s hoger prijzen dan het bedrag dat ze eigenlijk verwachten te ontvangen als voorbereiding op de onderhandelingen.

Als u de tijd neemt om de prijzen online te onderzoeken voordat u een dealer bezoekt, hebt u een beter idee van wat een scherp geprijsde auto zou moeten kosten. Vaak is de beste tijd om te kopen de eindejaarsuitverkoop.

Onderhandel over de werkelijke prijs van de auto in plaats van de maandelijkse betaling. Als u zich concentreert op de betalingen, verliest u gemakkelijk het volledige bedrag dat u na verloop van tijd zult betalen uit het oog.

Als u de prijs die u wilt niet kunt krijgen, wees dan niet bang om weg te lopen. Vergeet niet dat er altijd een andere auto is.

Na de aankoop moet je natuurlijk wel je auto goed onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *