Waarom zijn elektrische auto’s de toekomst van het autorijden?

Elektrische auto’s zijn de toekomst van auto’s. In feite is het al onderweg. Voornamelijk omdat elektrische voertuigen (EV’s) beter zijn voor het milieu omdat ze minder uitstoot produceren. De importeurs en auto dealer van auto’s gaan voortaan meer focus daar in stoppen.

Als u nog niet op EV bent overgestapt, rijdt u er misschien sneller in dan u denkt. Wij beantwoorden veelgestelde vragen over de toekomst van auto’s en de voordelen van elektrische auto’s.

Waarom zijn elektrische auto’s belangrijk voor onze toekomst?

elektrische auto's
elektrische auto's

Elektrische auto’s produceren geen uitstoot als ze rijden, omdat elektrische voertuigen geen verbrandingsmotor hebben, in tegenstelling tot benzine of diesel. De uitstoot van auto’s heeft ernstige gevolgen voor ons klimaat en veroorzaakt klimaatverandering en luchtverontreiniging. Elektrische auto’s zijn niet alleen goed voor onze atmosfeer, maar ook voor onze gezondheid. 

Natuurlijk hebben EV’s nog steeds elektriciteit nodig om te worden opgeladen aan laadpalen, die in sommige delen van de wereld wordt opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Er is ook de kwestie van de productie van elektrische voertuigen – de productie van lithium-ionbatterijen vergt grote hoeveelheden energie. Maar zelfs rekening houdend met de batterij productie en de elektriciteitsbron, hebben EV’s in het Verenigd Koninkrijk een veel lagere koolstofuitstoot dan conventionele auto’s. Meer informatie over hoe groen elektrische voertuigen zijn, vindt u in onze gids.  

In welk jaar rijdt iedereen in elektrische auto’s?

Er wordt voorspeld dat in 2025 20% van alle nieuw verkochte auto’s wereldwijd elektrisch zal zijn, in 2030 zal dit stijgen tot 40%. Tegen 2040 zullen bijna alle auto’s die wereldwijd worden verkocht elektrisch zijn, volgens de voorspelling van investeringsbank UBS. Een rapport van Thomson Reuters vermeldt echter dat ondanks het feit dat alle nieuwe auto’s in 2040 elektrisch zullen zijn, de helft van de voertuigen op de weg nog steeds op benzine of diesel zal rijden. 

Hoe zit het met waterstofauto’s?

Waterstofauto’s, ook bekend als brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV’s), produceren geen lopende emissies en zijn efficiënter dan benzine- en dieselauto’s. Er zijn echter praktische problemen met de infrastructuur. Er zijn slechts enkele waterstof pompen in het Verenigd Koninkrijk, en het is veel duurder om een waterstofauto te tanken dan om een elektrische auto op te laden. Bovendien is de productie van waterstof energie-intensief, en veel ervan wordt gemaakt door verbranding van fossiele brandstoffen. Het lijdt geen twijfel dat waterstof in de toekomst een praktische oplossing kan worden, wanneer methoden worden ontwikkeld om waterstof op duurzame wijze te produceren. Maar tot die tijd zijn elektrische auto’s een veel betere optie. 

elektrische auto's

www.connectedkerb.com/nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *